Zelfpluktuin Groenhof Terschelling

Voor mijn werk bij Vogelbescherming Nederland kom ik geregeld in het Waddengebied, vooral op Terschelling. Inmiddels begin ik het eiland goed te kennen en dus ook de adresjes waar ik de lekkerste producten kan inslaan voor ik de boot terug pak. Eén van deze adresjes is ongetwijfeld Zelfpluktuin Groenhof.

Pluk de dag

Iedere zomer kun je in de zelfpluktuin je hart ophalen en mandje vullen met duurzaam geteelde aardbeien en een breed scala aan bessen. Rode, blauwe, zwarte en kruisbessen met leuke namen zoals Rotet, Stanza en Roodneus. En wat dacht je van sappige kersensoorten zoals Merchant, Kordia en Burlat. Ga als je op het eiland bent vooral eens langs om te kijken wat er die dag plukrijp is. De picknick-kleden liggen al voor je klaar!

Terschelling Groenhof

Terschelling boomgaard

Tuinwinkel

In de tuinwinkel worden biologische producten verkocht gemaakt van het rijpe fruit, zoals cranberry-jam en compote. Terschelling staat bekend om de velden vol cranberry’s die je er in het najaar zelf kunt plukken. Lees alles over de beste plekken om cranberry’s te plukken in het artikel Cranberry’s plukken op Terschelling.

Groenhof Terschelling

Groenhof tuin Terschelling

Pluktuin Nederland

Zelfpluktuin Nederland

Licht-gele slaapmutsjes

Ook kun je bij Zelfpluktuin Groenhof een boeket met vrolijke veldbloemen plukken. Of zaadjes voor in eigen tuin. Wie wil er nou niet uitkijken op licht-gele en zacht-oranje slaapmutsjes? Zo dun en transparant zijn de blaadjes dat het bijna niet te geloven is dat ze de frisse Terschellinger wind kunnen trotseren.

Pluktuin Terschelling

Zelfpluktuin Groenhof

Wanneer? Zodra het eerste fruit rijp is (in juni), gaat de pluktuin weer open. Bij slechte weersomstandigheden kan de pluktuin gesloten zijn.
Waar? De pluktuin is gelegen aan de hoofdweg tussen Hoorn en Oosterend op Terschelling.
Kijk voor actuele informatie op www.zelfpluktuingroenhof.nl