Venkel Amsterdam

I’m a happy camper, want Amsterdam is een nieuwe saladebar rijker. Met gerechten als Pomptidupdoe, Venkels venkel, Linzenliefde en Wiljewortel op het menu kan er nog maar weinig misgaan, als je het mij vraagt. Bij de eerste hap wordt dit vrolijke gevoel nog eens ver-tien-voudigd. Voor zalige smaken en combinaties is Venkel het juiste adres.

De stijlvol ingerichte bar is een fijne plek om aan te schuiven of je favoriete salade to-go te bestellen. Bovendien ligt het ook nog eens, heel tactisch, precies op mijn fietsroute naar huis. Na een lange dag werken duik ik het liefst de keuken in (ultieme ontspanning). Maar als ik om acht uur met mijn yogamatje klaar moet staan om mijn lijf in allerlei bochten te manoeuvreren dan eet ik het liefst snel en niet te zwaar. Eén plus één is twee, dus yoga plus eten betekent een pitstop bij Venkel.

Salades Amsterdam

Jonge vis moet nog groeien

Oprichtster Elnaz Bahrami zit vol verhalen over de ingrediënten die ze gebruikt: “Al onze salades zijn gemaakt met groenten van biologische boeren uit de buurt. Boeren die we hebben leren kennen en van wie we weten hoeveel liefde en aandacht ze in hun oogst steken. Hun groenten vullen we aan met bijzondere lokale producten, gemaakt hier in onze eigen stad, door onze buren. Zoals de naar lindeboom smakende honing van de hardwerkende bijtjes langs de Amstel. Of de vis van Henry, die elke ochtend vroeg naar de zee rijdt om zelf verse vis uit te zoeken. Vis van het seizoen, want, zo vindt hij, jonge vis moet nog groeien.”

Venkel salade

Winkel

Zo veel mogelijk lekkers mee naar huis nemen? De huisgemaakte verse sappen, munt- en rabarberlimonade en pure amandelmelk van Venkel zijn ook in flessen te koop. Net als de zelfgemaakte oliën, azijnen en ingemaakte groenten.

Recept bitterzoete lentesalade

Ieder seizoen wisselt het menu, dus verveeld raak je niet snel. Vanaf deze week kun je genieten van de nieuwste lentesmaken. Elnaz geeft ons alvast een voorproefje met Venkels bitterzoete lentesalade met gegrilde tonijn en grapefruit. Lekker om thuis te proberen, als je níet naar yoga hoeft.

Venkel Amsterdam

Waar? Albert Cuypstraat 22, Amsterdam
Dagelijks open van 11.00 tot 21.00 uur
Kijk voor openingstijden en meer informatie op www.venkelsalades.nl