Tony's Chocolonely

O Tony… I feel so lonely… Ik hoef het maar te dénken en he comes to the rescue. Ik ben een beetje verliefd op Tony. Daan, mijn vriend, heeft zich erbij neergelegd. Tony zit nou eenmaal boordevol spannende smaken, is dapper en nooit voorspelbaar. Rode wikkel om melkchocolade. Blauw om puur. Welke scheur ik vandaag woest open?

Natuurlijk is chocolade meer dan alleen genieten. Zoals bij alles wat we eten en drinken zit er een verhaal achter. Dat is de reden waarom ik er nooit over uitgepraat raak en blij word van mensen die dezelfde hersenkronkel hebben. Daarom deze week mijn favoriete chocolademerk in het zonnetje: Tony’s Chocolonely.

Dapper

Door het goede voorbeeld te geven streven de chocolademakers van Tony’s naar een slaafvrije chocoladewereld. Ze weten precies waar hun cacaobonen vandaan komen: van boeren in Ghana en Ivoorkust waar ze een langetermijn-relatie mee hebben. Zo hoopt het team van Tony’s andere chocolademakers en verkopers te inspireren ook hun verantwoordelijkheid te nemen. Dapper en verfrissend, in een markt gedomineerd door reuzen!

Chocoweetje

De repen van Tony’s Chocolonely zijn gegoten in een mal die de reep in ongelijke stukjes verdeelt. Want de choco-officers van Tony vonden het maar gek dat een chocoladereep uit gelijke blokjes bestaat, terwijl het er in de chocoladewereld helemaal niet eerlijk aan toegaat. Door een stukje in je mond te stoppen, breek je letterlijk door routinematig eten van chocolade heen. Weg schuldgevoel!

Met een korreltje zout

Normaal ga ik voor de pure reep van Tony’s, die ten minste 70 procent zaligmakende cacaobestanddelen bevat. Een verantwoorde keuze onder het mom van een chronische endorfine-behoefte lijkt me zo. Voor de nieuwste melkchocoladereep heb ik nog geen excuus. Behalve dat hij me, endorfine of niet, vlinders in mijn buik geeft. Zoete melkchocolade, karamel en af een toe een korreltje zeezout. Zodra ik hem in mijn armen had was hij in een week… ok, twee dagen… opperdepop. Je herkent deze verleidelijke variant aan de oranje wikkel (you’ve been warned).

Al naar de winkel gerend om in te slaan? Lees dan snel hoe je zelf een chocolade paasei maakt.