Tijd voor sneeuwklokjes

Linoprint-ansichtkaart-lente-thema

God wat vind ik dat altijd een verademing. De eerste sneeuwklokjes en krokussen die zich laten zien aan het einde van de winter. Net als die kleurrijke kopjes snak ik rond deze tijd naar licht en adem. Om lekker de stoffige en donkere aarde van de winter van me af te schudden. Laat maar komen de lente, het is de hoogste tijd!

Linoprint sneeuwklokjes op geschept papier

Na zes weken les aan de Teekenschool van het Rijksmuseum, ben ik nu ook thuis aan het experimenteren met druktechnieken. Linoprints maken vind ik geloof ik het allerleukst. Hoewel ik het resultaat van de grafure van vorige week ook magisch vond, maar dit is een stuk lastiger om thuis te doen (veel geklieder met hardnekkige inkt). Bovendien werk ik toch het liefst met kleur en vind zwart-wit dus wat beperkend. Linoprints kun je makkelijk maken met een rollertje en speciale blockprint verf. Ik heb het ook geprobeerd met de gewone acrylverf die ik nog thuis had liggen, maar die loopt te snel in de kiertjes waardoor de details in je print verdwijnen. Heerlijk, om zo te experimenteren!

Block-printing-verf-linoprint

Maak-je-eigen-linoprint-kaarten

Sneeuwklokje-in-de-sneeuw-kaart

Sneeuwklokjes-kaart-lente

Sneeuwklokje-kaart

 

2017-02-28T11:40:38+02:00 februari 28th, 2017|2 Comments

2 Comments

  1. Elisabeth M Logman februari 28, 2017 at 12:01 pm - Reply

    Helemaal super!! Geweldig! En zoals je het verhaal vertelt in die schitterende foto’s! Sfeervol en vol met prachtig gemengede kleuren!!

  2. Geeske-Lien maart 3, 2017 at 7:29 pm - Reply

    Een feestje om in de bus te krijgen!

Laat hier jouw comment achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.