Stoffen verjaardagsvlaggetjes

Mijn neefje Philip werd vorige week één jaar oud dus hoog tijd om een leuk cadeautje te bedenken. Geïnspireerd door mijn collega en lieve vriendin Jet-Anne, die in haar webshop Vleugje van Toen de meest fantastische tassen en vlaggetjes verkoopt, ging ik aan de slag. Op Pinterest ging er al snel een wereld aan vrolijke slingers voor me open. Zelf stoffen vlaggetjes maken is hip! 

Vintage stofjes

Toen Daan laatst zijn kledingkast aan het uitzoeken was, greep ik gelukkig net op tijd in. Hoewel het een beetje gek voelde om mijn schaar te zetten in broeken en overhemden, was het resultaat super! Juist die vintage look maakt de slinger lekker stoer. Bonus: het is goed voor het milieu om dingen te recyclen en ook nog eens low-budget. Wie heeft er nou niet oude lapjes stof of kleding in de kast liggen waar je niks meer mee doet? Leef je uit!

Verjaardagsslinger

Stoffen vlaggetjes

Herinneringen aan een lint

Als je dan toch op de recycle-tour bent, doe het dan goed. Verwerk bijvoorbeeld dierbare herinneringen in je slingers. Stukjes stof van jouw favoriete kinderjurkje, de oude bekleding van je wieg, die favoriete oude blouse die nu écht op is maar waar je nog geen afstand van wil nemen… Sweet memories hangen binnenkort aan een lint door jouw woonkamer.

Mijn nichtje Florine is in december jarig dus stay tuned voor een leuke meisjesslinger!

DIY slinger

Stoffen vlaggetjes maken

[print_this]

Zelf stoffen vlaggetjes maken

Mijn slinger bestaat uit tien vlaggetjes. Zes stuks voor de naam Philip, en dan nog twee stuks aan ieder uiteinde.

Benodigdheden

  • Twee rolletjes biasband (4 tot 6 meter totaal, afhankelijk van de lengte van de naam. Zorg dat je genoeg lint overhoudt aan de uiteinden om de slinger mooi op te hangen)
  • Stofjes voor vlaggetjes en letters (voor ieder vlaggetje heb je twee keer een driehoek nodig, download hier het gratis vlaggetjespatroon)
  • Garen in een passende of juist leuke contrasterende kleur

Beschrijving

1. Bepaal de lengte van het lint. Stik de biasband aan elkaar vast, zodat je één lang lint krijgt. Strijk dubbel.

2. Knip driehoeken uit de stoffen en bepaal de volgorde van je vlaggetjes.

3. Bepaal op welke vlaggetjes een letter komt, knip deze uit, en stik deze op de juiste driehoeken.

Vlaggetjes-instructie4. Stik de driehoeken vast met de goede kant van de stof naar elkaar toe. Laat de bovenkant, waar het lint komt, open. Knip de hoekjes bij zodat de vlaggetjes makkelijker binnenstebuiten te draaien zijn. Draai de vlaggetjes om.

5. Pin de vlaggetjes vast aan het biasband. Laat ongeveer 4 centimeter ruimte tussen de vlaggetjes. Zorg dat de biasband netjes over de bovenkant van de vlaggetjes gevouwen zit.

6. Stik over de gehele lengte van de biasband.

[/print_this]