Maak je eigen verjaardagsslinger

Klaar voor deel 2 van mijn stoffen vlaggetjes missie? In mijn vorige post Stoffen vlaggetjes maken – deel 1 heb ik laten zien hoe je zelf makkelijk aan de slag gaat met de instructie en het patroon. In deze post wat extra inspiratie, want deze keer zet ik mijn nichtje Florine in het zonnetje. Vorige maand werd ze alweer 3 jaar. En die prachtige blauwe ogen verdienen iets bijzonders toch?

Schattig maar toch stoer

Ieder naaiproject begint met de zoektocht naar de perfécte stofjes. In Deel 1 liet ik zien hoe leuk het is om vintage stofjes te gebruiken om zo mooie herinneringen in je cadeau te verwerken. En dus werd mijn kledingkast binnenstebuiten gedraaid, vlogen er stukjes overgebleven stof van vorige naaiprojecten door de lucht, en ooit keurig opgevouwen stapels stof… waren de klos. Ik was op zoek naar schattige stofjes, maar niet té meisjesachtig. Of juist een contrasterende mix van beide extremen. Spijkerstof gecombineerd met kant bijvoorbeeld. Florine is een stoer meisje, dus het moest precies passen.

Helemaal ‘Florine’

Uiteindelijk zette ik mijn schaar in een oude kussensloop en kanten topje. De blauw van haar ogen moest er natuurlijk in voorkomen en voor wat extra kleur pakte ik er een gele lap bij. Om het geheel af te maken kocht ik bloemetjes biasband op de Albert Cuyp markt. Het resultaat is helemaal ‘Florine’. Voor degene die haar niet kennen, zie de foto’s!

stoffen verjaardagsvlaggetjes

Stof slingers

Slinger verjaardag stof

Naaipatroon verjaardagsslinger

Naai eigen slinger

stoffen verjaardagsvlaggetjes

Stoffen naamslinger