Stadshout-Amsterdam

Toen ik laatst aan het smikkelen was van een lentesalade bij Venkel, viel mijn oog op iets, wat ik graag met jullie wil delen: de houten planken van Stadshout.

Het initiatief Stadshout zorgt ervoor dat mooie bomen uit Amsterdam, die voorheen in de versnipperaar gingen(!), een tweede leven krijgen. Bijvoorbeeld in de vorm van stoere snijplanken (mijn favoriete manier om eten te serveren). En wie wil er nou niet een stukje Iep uit het Vondelpark op tafel? Wie weet hoeveel hartjes hierin gekrast zijn en hoeveel geheimen deze bomen gehoord hebben…

“Hout van de stad, door de stad, voor de stad”

De planken van Stadshout zijn leuk voor jezelf én als origineel cadeau. Niet alleen zijn ze mooi en duurzaam, je weet precies waar ze vandaan komen. Met een goed gevoel snoepen van deze planken dus!

Serveertip

Simpel en puur natuur blijft het mooist. Serveer jouw salade of hartige taart eens op een houten plank. Toen ik Jamie Oliver dat voor het eerst zag doen, vroeg ik me af waar de waarschuwing bleef: don’t try this at home… Maar tot mijn verbazing leek mijn simpele maaltje ineens zó uit kookboek gerold. Probeer het eens, je zult verbaasd staan!

Stadshout snijplank

Stadshout winkel

Waar? 2e Jan van der Heijdenstraat 71, Amsterdam
De winkel is geopend op maandag en vrijdag van 9.30 tot 14.30 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De houtzagerij, aan Stadsdeelwerf Zuid Amstellpark 9, is tijdens open dagen te bezoeken. Kijk voor actuele openingstijden en meer informatie op www.stadshout.nu.

Tip In de winkel kun je alleen contant betalen.