Roodborst pootjes

Ik moet iets bekennen. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en ik heb al een kersverse verslaving. Het houdt mijn ogen gefixeerd op mijn iPhone terwijl ik in de trein naar werk zit, zorgt ervoor dat ik veel te laat opblijf, en dat ik ontwerpers als Bonnie Christine noem in gesprekken alsof het mijn denkbeeldige beste vrienden zijn. Wat is deze urenslurpende verslaving? Het is Skillshare!

Oneindig inspirerend (en verslavend)

“Skillshare is a global learning community for creators.” Dat is hoe de bedenkers van Skillshare hun online initiatief noemen. Voor mij zijn de online cursussen een manier om oneindig geïnspireerd te blijven. Het doet me een beetje denken aan de old school TV serie van de schilder Bob Ross. Ik vind het altijd hypnotiserend om te zien hoe mensen de mooiste dingen uit het niets creëren. De docenten zijn meestal zelfstandige ontwerpers en kunstenaars die tijdens de introductie kort iets vertellen over hun achtergrond en de weg die ze hebben afgelegd om te komen tot het werk dat ze nu doen.

Ik hoop dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt. Kies een cursus die je creativiteit laat borrelen en hou me op de hoogte!

30 likes, jippie!

Dan nu… mijn eerste class project dat ik ben gestart tijdens de koude wintermaanden, en beter nog, ook heb afgemaakt. De aanmoedigingen van mijn online klasgenootjes hebben echt geholpen. De lerares Sandra Bowers deed haar uiterste best om vragen te beantwoorden en ons haar meest nuttige tips en trucs te leren. Laatst had mijn project 30 likes bereikt, daar word je blij van toch?

Roodborstje in de sneeuw

Hieronder wat foto’s van mijn project met de titel ‘Robin in Winter Time’ voor de cursus Transform Watercolor Illustrations into Intricate Patterns. Met andere woorden, tover aquarel illustraties om tot mooie motieven. Uhmm… makkelijker gezegd dan gedaan.

Roodborst tekening

Vogel tekening

Roodborstje aquarel

Tekenen en scannen

De eerste stap was het schetsen, tekenen en schilderen van de losse elementen voor het patroon, die je vervolgens inscant. Heerlijk ontspannen, een paar uurtjes opgaan in een schetsboek aan onze grote eettafel. Even weg van de computer waar ik dagelijks (veel te veel) uren achter doorbreng.

Motief roodborstjes

Het bouwen van het motief

De volgende uitdaging was het bouwen van een motief met deze losse schetsen. Een motief wat eindeloos herhaald kan worden zonder dat er lijnen of storende herhalingen te zien zijn. Lekker puzzelen! De mogelijkheden van een motief zijn eindeloos. Je kunt er je eigen stof mee laten bedrukken via websites zoals www.spoonflower.com, het als cadeaupapier gebruiken, op kaarten, posters, enzovoorts… Zie hier het resultaat. Wat vinden jullie er van?

Kaart met roodborst

Kado kaartje vogel

Kaart vogelpootjes