Hollandse geitenkaas

Het stond al een aantal maanden op mijn to-do lijstje, want in de zomer was ik er ook al geweest maar had ik véél te weinig tijd om te proeven, en nu was het weer zover… de Pure Markt in het Beatrixpark in Amsterdam. Niks is fijner dan in het weekend op zoek gaan naar lekker eten, en er vervolgens thuis met vrienden en familie van te smikkelen natuurlijk!

Reizende zondagsmarkt

De Pure Markt staat voor ambachtelijk eten. En voor een overvloed aan kraampjes vol pure producten, verkocht door de producenten zelf. Waardoor je de leukste verhalen hoort over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. De Pure Markt is een reizende zondagsmarkt met een aantal vaste locaties binnen Amsterdam en wisselende locaties daarbuiten. Ik heb zelf alleen de markt bezocht in het Beatrixpark, een erg gezellige plek, vooral in dit seizoen met al die mooie herfstbomen. Als je dan ook nog je tanden mag zetten in een heerlijke Hollandse geitenkroket gemaakt van het vlees en de bouillon van biologische (Amsterdamse!) melkgeiten, dan is je zondag toch compleet?

 Pure markt

Pure Markt

Wanneer? De Pure Markt vindt altijd plaats op zondagen
Waar? De reizende markt verandert steeds van plaats, maar staat regelmatig in Amsterdam (Park Frankendael, Amstelpark, Beatrixpark) en ook op locaties daarbuiten (Den Haag, Hilversum, Ouderkerk aan de Amstel)
Toegang is gratis
Kijk voor actuele locaties, data en meer informatie op www.puremarkt.nl