Anne-Lieke Faber

Het maken van mooie dingen is iets wat ik mijn hele leven al niet kan laten. Dat uit ik in mijn werk als illustrator, redacteur en als moeder van Josephine en Evelijn. Ik woon en werk in Doorn, dicht bij de Kaapse Bossen waar ik graag eindeloos wandel.

Inspiratie

Inspiratie haal ik meestal uit de natuur. Mijn liefde hiervoor is nog sterker geworden door mijn werk voor Vogelbescherming Nederland. Hier heb ik veel geleerd over de rijkdom van verschillende soorten dieren en planten.

Ook de kracht van seizoenen raakt me ieder jaar opnieuw. Het nieuwe leven in de lente, de kleurenpracht in de zomer, de vergankelijkheid van de herfst en de stilte van de winter.

In een drukke wereld probeer ik in mijn werk eenvoud en rust te vangen.

Als ik later groot ben

Als kind kon ik úren achter elkaar knutselen. “Al staat het huis in brand, Anne-Lieke rommelt rustig door”, zei onze buurvrouw altijd. En nog steeds ben ik helemaal in mijn element in mijn creatieve bubbel. Al snel wist ik wat ik wilde doen als ik later groot was. Teksten schrijven met illustraties erbij, “zoals Marjolein Bastin”. Een plakboek vol had ik met haar tekeningen uit de Libelle. Daarnaast droomde ik ervan om voor een goed doel te werken wat zich inzet voor natuur. Laatst realiseerde ik me dat beide dromen zijn uitgekomen!

Aan het knutselen op mijn kamer met muurschildering van mijn moeder

Educatie

Master of Arts (cum laude), Universiteit Utrecht
Propedeuse Fotografie, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Teekenschool Rijksmuseum
TOPklas illustratie