Lente poster

schets blauwe druif

Het lijkt wel eeuwig te duren voordat het dan écht voelt als lente. Narcissen en blauwe druifjes die dapper genoeg zijn om hun kopjes boven de grond te steken, en ook wij zelf, worden steeds opnieuw overvallen door kou. Maar als je goed kijkt zie je het overal om je heen, de lente ontwaakt. Jij ook?

Spring Challenge

Omdat lente altijd mijn favoriete seizoen is meldde ik me meteen aan om mee te doen aan de Spring Challenge van vormgeefster Elizabeth Olwen, die bekend staat om haar vrolijke patronen. De opdracht was om de online cursus Pattern Design I: Creating Inspiring Repeats te volgen en als eindopdracht een patroon in te leveren. Met het thema lente. Samen met honderden andere creatieve studenten. Stap 1: heerlijk schetsen tot ik de lente bijna kon ruíken… De beste manier om stoffige winterse spinnenwebben uit je gedachtes te vegen!

Lente tekeningen

Lente oneindig herhaald

Stap 2 was het scannen van de schetsen en hier een patroon van maken, wat oneindig herhaald kan worden. In gedachte zag ik het al helemaal voor me. Een weldadige verzameling van jonge blaadjes, trossen blauwe druif, bloeiende bloesem en vlinders. Ik vond deze quote online ter inspiratie: “Sometimes only a sigh of color is needed to awaken the heart”. Prachtig!

Lente patroon

Lente patroon stof

Gratis lente patroon

Het uiteindelijke patroon is te gebruiken op stof, inpakpapier, behang, noem maar op. Of als poster om in te lijsten. Wil jij jouw kamer ook vullen met lente? Laat hieronder een comment achter en ik stuur je een mail met de gratis poster. Printen, inlijsten en klaar!

Lente in je bol

Bekijk de resultaten van de andere studenten die meededen aan de Spring Challenge in de Project Gallery op Skillshare. Dan krijg je vanzelf de lente in je bol!