Chocolade-Amsterdam

Chocoladeliefhebbers opgelet! Bij Hotel Chocolat kun je genieten van de puurste chocoladerepen. Vergeet niet het verstopte barretje op de eerste etage. Hier serveren ze warme chocolademelk met een kick. Heerlijk om de regen even te ontvluchten toch?

Bij binnenkomst word je meteen omwikkeld door een zalige chocoladegeur. Zo’n geur die je alleen ruikt in het gezelschap van échte chocolade met véél cacao. Vraag om een proeverij, zodat je kunt bepalen welke reep jouw favoriet is. Zo kreeg ik een koninklijk dienblaadje met vier verschillende soorten chocola geserveerd. De eerste soort was met 65% cacao, daarna volgde de 66%, 80% en de 90% cacao. Omdat ik zo verrukt zat te kijken mocht ik daarna ook nog de échte specialiteit proeven: de reep der repen met 100% cacao.

Unieke smaak

Wat de chocolade van Hotel Chocolat zo bijzonder maakt, is dat iedere reep afkomstig is uit één cacaostreek. Hierdoor smaakt ieder exemplaar anders. De chocolade die wij in de supermarkt kopen, is vaak een mix van verschillende cacaobonen, zodat een consistente smaak kan worden gegarandeerd. De chocolade van Hotel Chocolat benadrukt juist de verschillende smaken en kun je zien als een goede fles wijn: de streek, het type cacaoboon en het productieproces dragen allemaal bij aan de unieke smaak van iedere reep.

Proeverij

Ook leuk om thuis een chocoladeproeverij te organiseren. Een mooi glimmend dienblaadje erbij en genieten maar! Begin met de reep met het laagste cacaopercentage en bouw zo langzaam op.

Hotel Chocolat Amsterdam

Waar? 7 Heiligeweg, Amsterdam
Actuele openingstijden en meer informatie is te vinden op www.hotelchocolat.com.

Hotel-Chocolat-Amsterdam

Hotel-Chocolat