Gembersoep recept

Feestdagen gevuld met overvloedige maaltijden, ze zijn weer voorbij. Ik vind het altijd heerlijk om twee dagen lang helemaal op te gaan in kaas, wijn, zoet en volle borden. Maar na een paar dagen binnenzitten snak ik nu weer naar natuur en eten wat me in balans brengt. Verse gembersoep… de ultieme oppepper!

Het bos in

Laatst heb ik meegedaan aan een inspiratieweek op de Veluwe en op een koude maar zonnige middag werden we alleen, met rugzak, het bos in gestuurd. Ik ging na een lange wandeling op een bankje zitten en trof een thermobeker met hete soep aan in mijn lunchpakket. De lucht van dennenbomen en verse gember. Inspiratie all the way!

Vulling

De basis van deze soep is al zalig, maar als je iets meer vulling wilt dan kun je paddenstoelen toevoegen, of andere restjes groenten die je nog in de koelkast hebt liggen.

Nederlands-landschap

Boswandeling

Herst-Nederland

Recept verse gembersoep

Ingrediënten (2 personen)

Basis
2 (biologische) bouillonblokjes
1 liter water
2 centimeter verse gember

Eventuele vulling
In plakjes gesneden shiitake, bospaddenstoelen, (gedroogd) eekhoorntjesbrood, lente-ui of wortel

Bereiding

Verkruimel het bouillonblokje boven een steelpan of boven twee thermobekers. Snijd de gember in kleine stukjes en pers met een knoflookpers het sap boven de bouillon uit. Dit is het moment waarop je eventuele groenten toe kunt voegen. Giet 1 liter kokend water over het geheel en roer goed.