Geboortekaartje meisje bloemen lente

Van alle kaartjes die ik voor bijzondere momenten en bijzondere mensen heb mogen maken, staat dit exemplaar toch wel op nummer 1… Dit geboortekaartje is namelijk voor ons eigen kindje. Terwijl ik dit schrijf, zijn we in afwachting van haar komst (we zijn de uitgerekende datum van 20 mei inmiddels al gepasseerd). Tijdens deze stilte voor de storm zet ik deze making-of alvast klaar, voor als ze er dadelijk is, en dit geboortekaartje bij al onze lieve familie en vrienden door de brievenbus zal vallen. We kunnen niet wachten!

Geboortekaartje lelietje van dalen

Ontwerper geboortekaartjes Anne-Lieke

Inkt illustratie bloemen

Bloeiend in de lente

Tijdens het verzamelen van ideeën wist ik al snel dat ik iets wilde tekenen met lentebloemen. Een sprookjesachtige illustratie had ik in gedachte, alsof je door een heerlijk geurend bloemenveld loopt. Tegelijkertijd wilde ik het simpel houden, misschien zelfs wel alleen met zwarte inkt werken. Het schetsen begon met rode klaver, akkerhoornbloemen, lelietjes-van-dalen, pinksterbloemen, vlindertjes, vliegjes, grassprieten en dwarrelende pluisjes. Ook werd ik meteen verliefd op het zeldzame linnaeusklokje (twinflower in het Engels, Linnaea Borealis) met zijn twee hangende kopjes.

Geboortekaartje aquarel verf roze

Geboortekaartje laten ontwerpen uniek

Het terugkeren van kleur

Hoewel ik mezelf uit puur perfectionisme al úren zag schetsen, had ik de zwarte inkttekening al snel op papier staan. Waarschijnlijk omdat ik er al zo lang op liep te broeden. Omdat de lente een tijd is van frisse blaadjes en het terugkeren van kleur, wilde ik toch even uitproberen hoe het ontwerp eruit zou zien met wat zachte lentekleurtjes. Uiteindelijk werden het een paar subtiele verfstreken van aquarel.

Geboortekaartje eigen huis tekening Amsterdam

Tekening eigen huis illustratie

“Our house, in the middle of the street”

Daan en ik wonen alweer 5 jaar samen in een appartement op drie hoog in Amsterdam. We vinden het allebei spannend hoe ons dit gaat bevallen met een kleintje (plus kinderwagen, maxi-cosi, etc.) en de vele trappen. Tegelijkertijd vinden we het bijzonder dat ons meisje op deze voor ons zo dierbare en unieke plek geboren zal worden. Daarom kwam Daan met het idee om aan de binnenkant van de kaart het huis af te beelden. Erg leuk om te doen, zo goed had ik ons balkon en de voorgevel nog nooit bestudeerd!

Geboortekaartje postzegels bloemen

Geboortekaartje envelop handgeschept

Passende envelop en postzegels

En als je dan tóch bezig bent mag een mooie passende envelop natuurlijk niet ontbreken. Het papier past mooi bij de geschepte kaarten, met eenzelfde rafelig randje en dik, mat, gebroken wit papier. Van de postzegels liep ik te jubelen toen ze bezorgd werden. Wat komt het linnaeusklokje hier mooi tot haar recht!

Geboortekaartje ingelijst

Ingelijst geboortekaartje Amsterdam cadeau

Ingelijst geboortekaartje cadeau

Geboortekaartje Amsterdam

Pronkstuk op de schouw

Inmiddels staat het kaartje al ingelijst te pronken op onze schouw (dat kan ik overigens iedereen aanraden, om je geboortekaartje te laten inlijsten of cadeau te geven). Alleen de datum moet nog aangepast worden… We wachten rustig af!