Herfst geboortekaartje illustratie Anne-Lieke Creative

Wat een heerlijke opdracht dit. Een geboortekaartje, voor een meisje genaamd Vera, in de sfeer van de herfst. Als ik uit het raam kijk zie ik warme tinten okergeel. Op de grond liggen lege bolsters van beukennootjes, met sierlijk opengevouwen randjes. De nootjes zijn eruit gevallen, verstopt tussen de bladeren. Een mooi metafoor voor een nieuw leven, en een moeder en vader die hun eerste kindje verwachten. Als je maar goed zoekt dan word je af en toe verrast door een knallende rode paddenstoel. Zo’n echte. Rood met witte stippen.

Geboortekaartje herfst

Diezelfde week krijg ik een verzoek voor een kaartje in herfst thema vanuit Engeland, voor een jongetje genaamd Axel. Maar dan wel met een eekhoorntje aan de binnenkant, want die hupsen bij de toekomstige ouders door de tuin. Herfstkleuren, beukennootjes, gevallen bladeren, paddenstoelen en eekhoorntjes. Schetsboek paraat en aan de slag!

Herfst geboortekaartje Amsterdam Nederland

Geboortekaartje jongen en meisje thema herfst eekhoorn

Geboortekaartje herfst thema natuur

Inkttekening met aquarel

De laatste tijd werk ik veel met inkt en voeg daarna kleine spatjes en details toe met aquarelverf om het geheel tot leven te brengen. Het is altijd weer leuk om te zien wat je ontdekt als je eens goed naar de natuur kijkt. De prachtige ‘rok’ die onder een vliegenzwam uitsteekt. De sierlijke nerven van een beukenblad. Ik ben dol op de seizoenen…

Herfst geboortekaartje schetsen beukennootjes

Oud Hollandse envelop geboortekaartje

Geboortekaartje eekhoorn of paddenstoel

Herfst kaart Anne-Lieke Creative

Persoonlijke postzegel paddenstoel

Lente, zomer, herfst & winter

Wil jij ook graag een geboortekaartje laten maken wat past bij de natuur en de seizoenen? Neem dan contact met me op. Kijk ook eens naar het geboortekaartje Josephine wat past bij de lente, met nieuw uitgekomen bloemetjes en vlindertjes.