bruiloft uitnodiging appels

Een uitnodiging uitkiezen voor je eigen bruiloft is best een uitdaging. De stijl is heel persoonlijk en zet meteen de toon voor de dag. Daarom wist ik al snel dat ik zelf iets wilde maken. Vol goede moed begon ik aan het verzamelen van inspiratie. Wat een fijne manier om alvast in de stemming te komen voor de grote dag!

Trouwen in een boomgaard

We zijn getrouwd in de herfstmaand oktober in een boomgaard en glazen kas. In de uitnodiging wilde ik dat de sfeer van de dag alvast zichtbaar zou zijn. Iets met zachte kleuren, een romantische uitstraling, maar tegelijkertijd een uitnodiging waar ook Daan zich prettig bij zou voelen. Niet té vrouwelijk en zoet dus. Is best lastig als je op een roze wolk zit ;).

Oogsttijd & een oude appelboom

In oktober is de oogsttijd van appels in volle gang. We wilden dolgraag (en gelukkig lieten de weergoden het toe!) trouwen onder de oude appelboom achter de glazen kas, om na de ceremonie te genieten van een diner aan lange tafels. Iets met appels lag dus voor de hand. De twee appeltjes die zo gezellig tegen elkaar aan leunen, vond ik een mooi symbool voor de dag waarop Daan en ik elkaar het ja-woord zouden geven.

losse-illustraties

bruiloft uitnodiging boomgaard

uitnodiging herfst bruiloft

Het perfecte lettertype

Ik heb lang zitten wikken en wegen of ik iets wilde doen met een handgeschreven lettertype of een wat modernere letter. Uiteindelijk heb ik niet gekozen voor handgeschreven, omdat een strakker lettertype een leuk contrast vormt met de zachte aquarel illustraties. Ik kwam uit bij het sierlijke lettertype Champagne & Limousines, ontworpen door Lauren. Alleen voor het chique &-teken is dit lettertype al de moeite waard. Voor de overige tekst heb ik Gandhi Sans gebruikt. Voor de kleur van de tekst heb ik gekozen voor grijs-blauw, met roze-rode accenten.

Aquarel & collage

Voor de illustraties wilde ik graag aquarel gebruiken. Hier heb ik in illustrator vormen uitgesneden, om een speelse collage-sfeer te creëren. Appels, blaadjes, eucalyptus-takken, olijf-blad, rozen en besjes. Het contrast tussen de zachte aquarel en de strakke lijnen van de illustraties vormt een speels geheel. Zie hieronder mijn kleurenschema dat ik als leidraad heb gebruikt voor het ontwerp.

Gevoerde enveloppen

Toen ik deze enveloppen zag liggen bij papierwinkel De Vlieger was ik meteen verliefd. Een ingetogen stijlvolle grijze kleur, die het zachte karakter van de uitnodigingen en het gebroken wit van het geschepte papier omarmen. De envelop heb ik, voor een feestelijk tintje, ‘gevoerd’ met een appelpatroon. Echt een cadeautje om open te maken!

kleurschema-bruiloft-appel-boomgaard

taart-kaartjes-illustratie

boomgaard bruiloft

Persoonlijke postzegels

Toen ik tot de ontdekking kwam dat je voor een klein bedrag persoonlijke postzegels kunt bestellen bij PostNL (met eigen ontwerp), kon mijn geluk helemaal niet meer op. Voor honderd postzegels op een rol betaal je €79,- (voor een normale postzegel betaal je €0,73). Dat scheelt dus maar een paar euro, en je voegt echt een bijzonder detail toe aan je uitnodigingen. Eén postzegel is voldoende voor een kaart tot 20 gram.

Natuurlijk presteerde ik het om het lekker spannend te maken, doordat ik perse een touwtje om de trouwkaart en het informatiekaartje wilde binden (tot Daans ongeloof). Hierdoor kwamen we precíes op 20 gram uit… Gelukkig heeft iedereen zijn uitnodiging in goede orde ontvangen. De persoonlijke postzegels op sticker-rol zijn groter dan de velletjes zegels die je normaal koopt, dus het ontwerp komt goed tot zijn recht.

persoonlijke-postzegel-bruiloft

Alles in dezelfde stijl

Dat is het leuke van het bewerken van tekeningen op de computer; zodra je alle illustraties hebt ingescand en bewerkt, kun je ze eindeloos gebruiken. Nadat ik de uitnodigingen af had, heb ik naamkaartjes gemaakt om stoelen te reserveren voor een aantal bijzondere gasten tijdens de ceremonie en voor de tafelschikking van het diner. Vastgebonden aan een appeltje was de lange gedekte tafel meteen een feestje. Daarnaast heb ik nog kaartjes gemaakt voor de taarten. In plaats van één grote bruidstaart hadden tien lieve vrienden en familieleden een taart gebakken. En dan is het natuurlijk wel leuk dat iedereen de verdiende eer krijgt. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van de bedankkaarten. Allemaal in dezelfde stijl natuurlijk. Daar word je toch blij van?

menukaart-bruiloft

naamkaartjes-diner-bruiloft

Bruiloft uitnodiging – boomgaard thema

Wil jij dit ontwerp ook gebruiken voor je bruiloft? Of heb je zoiets in gedachte voor een andere bijzondere gelegenheid? Kijk dan op mijn Mogelijkheden & Prijzen pagina of stuur me een mailtje. Ik denk graag met je mee!