Geboortekaartje Vera

Herfst geboortekaartje illustratie Anne-Lieke Creative

Wat een heerlijke opdracht dit. Een geboortekaartje, voor een meisje genaamd Vera, in de sfeer van de herfst. Als ik uit het raam kijk zie ik warme tinten okergeel. Op de grond liggen lege bolsters van beukennootjes, met sierlijk opengevouwen randjes. De nootjes zijn eruit gevallen, verstopt tussen de bladeren. Een mooi metafoor voor een nieuw leven, en een moeder en vader die hun eerste kindje verwachten. Als je maar goed zoekt dan word je af en toe verrast door een knallende rode paddenstoel. Zo’n echte. Rood met witte stippen.

Geboortekaartje herfst

Diezelfde week krijg ik een verzoek voor een kaartje in herfst thema vanuit Engeland, voor een jongetje genaamd Axel. Maar dan wel met een eekhoorntje aan de binnenkant, want die hupsen bij de toekomstige ouders door de tuin. Herfstkleuren, beukennootjes, gevallen bladeren, paddenstoelen en eekhoorntjes. Schetsboek paraat en aan de slag!

Herfst geboortekaartje Amsterdam Nederland

Geboortekaartje jongen en meisje thema herfst eekhoorn

Geboortekaartje herfst thema natuur

Inkttekening met aquarel

De laatste tijd werk ik veel met inkt en voeg daarna kleine spatjes en details toe met aquarelverf om het geheel tot leven te brengen. Het is altijd weer leuk om te zien wat je ontdekt als je eens goed naar de natuur kijkt. De prachtige ‘rok’ die onder een vliegenzwam uitsteekt. De sierlijke nerven van een beukenblad. Ik ben dol op de seizoenen…

Herfst geboortekaartje schetsen beukennootjes

Oud Hollandse envelop geboortekaartje

Geboortekaartje eekhoorn of paddenstoel

Herfst kaart Anne-Lieke Creative

Persoonlijke postzegel paddenstoel

Lente, zomer, herfst & winter

Wil jij ook graag een geboortekaartje laten maken wat past bij de natuur en de seizoenen? Neem dan contact met me op. Kijk ook eens naar het geboortekaartje Josephine wat past bij de lente, met nieuw uitgekomen bloemetjes en vlindertjes.

2023-02-19T12:34:32+01:00november 20th, 2018|0 Reacties

Geboortekaartje Josephine

Geboortekaartje meisje bloemen lente

Van alle kaartjes die ik voor bijzondere momenten en bijzondere mensen heb mogen maken, staat dit exemplaar toch wel op nummer 1… Dit geboortekaartje is namelijk voor ons eigen kindje. Terwijl ik dit schrijf, zijn we in afwachting van haar komst (we zijn de uitgerekende datum van 20 mei inmiddels al gepasseerd). Tijdens deze stilte voor de storm zet ik deze making-of alvast klaar, voor als ze er dadelijk is, en dit geboortekaartje bij al onze lieve familie en vrienden door de brievenbus zal vallen. We kunnen niet wachten!

Geboortekaartje lelietje van dalen

Ontwerper geboortekaartjes Anne-Lieke

Inkt illustratie bloemen

Bloeiend in de lente

Tijdens het verzamelen van ideeën wist ik al snel dat ik iets wilde tekenen met lentebloemen. Een sprookjesachtige illustratie had ik in gedachte, alsof je door een heerlijk geurend bloemenveld loopt. Tegelijkertijd wilde ik het simpel houden, misschien zelfs wel alleen met zwarte inkt werken. Het schetsen begon met rode klaver, akkerhoornbloemen, lelietjes-van-dalen, pinksterbloemen, vlindertjes, vliegjes, grassprieten en dwarrelende pluisjes. Ook werd ik meteen verliefd op het zeldzame linnaeusklokje (twinflower in het Engels, Linnaea Borealis) met zijn twee hangende kopjes.

Geboortekaartje aquarel verf roze

Geboortekaartje laten ontwerpen uniek

Het terugkeren van kleur

Hoewel ik mezelf uit puur perfectionisme al úren zag schetsen, had ik de zwarte inkttekening al snel op papier staan. Waarschijnlijk omdat ik er al zo lang op liep te broeden. Omdat de lente een tijd is van frisse blaadjes en het terugkeren van kleur, wilde ik toch even uitproberen hoe het ontwerp eruit zou zien met wat zachte lentekleurtjes. Uiteindelijk werden het een paar subtiele verfstreken van aquarel.

Geboortekaartje eigen huis tekening Amsterdam

Tekening eigen huis illustratie

“Our house, in the middle of the street”

Daan en ik wonen alweer 5 jaar samen in een appartement op drie hoog in Amsterdam. We vinden het allebei spannend hoe ons dit gaat bevallen met een kleintje (plus kinderwagen, maxi-cosi, etc.) en de vele trappen. Tegelijkertijd vinden we het bijzonder dat ons meisje op deze voor ons zo dierbare en unieke plek geboren zal worden. Daarom kwam Daan met het idee om aan de binnenkant van de kaart het huis af te beelden. Erg leuk om te doen, zo goed had ik ons balkon en de voorgevel nog nooit bestudeerd!

Geboortekaartje postzegels bloemen

Geboortekaartje envelop handgeschept

Passende envelop en postzegels

En als je dan tóch bezig bent mag een mooie passende envelop natuurlijk niet ontbreken. Het papier past mooi bij de geschepte kaarten, met eenzelfde rafelig randje en dik, mat, gebroken wit papier. Van de postzegels liep ik te jubelen toen ze bezorgd werden. Wat komt het linnaeusklokje hier mooi tot haar recht!

Geboortekaartje ingelijst

Ingelijst geboortekaartje Amsterdam cadeau

Ingelijst geboortekaartje cadeau

Geboortekaartje Amsterdam

Pronkstuk op de schouw

Inmiddels staat het kaartje al ingelijst te pronken op onze schouw (dat kan ik overigens iedereen aanraden, om je geboortekaartje te laten inlijsten of cadeau te geven). Alleen de datum moet nog aangepast worden… We wachten rustig af!

2018-05-30T16:33:24+02:00juni 8th, 2018|3 Reacties

Varenblad linoprint

Drukwerk hipster wedding

Wat een feestje om mee te mogen doen aan deze styled photoshoot! Afgelopen maart doken we met een creatief team het Ockenburghse Bos in om een sfeervol plaatje neer te zetten van hoe een ‘hipster wedding’ er uit kan zien. De opdracht was clean, green en niet te veel poespas. Aan mij de eer om het drukwerk te maken.

Werktafel in de bossen

Daar zit je dan ineens, aan een houten tafeltje midden in de bossen. Had ik altijd maar zo’n werkplek in de natuur, bevalt prima! Het was ontzettend leuk om iedereen zo enthousiast aan het werk te zien. En natuurlijk gebeurt het niet iedere dag dat mijn drukwerk ineens zo in de spotlight staat. Bedankt Cynthia voor het organiseren van deze inspirerende dag!

Linoprint drukwerk

Linoleum print drukwerk

Bijzonder drukwerk bruiloft

Hipster wedding

Bruiloft geloftes drukwerk

Drukwerk bruiloft Anne-Lieke

Varenblad

Omdat het eindresultaat natuurlijk het mooiste wordt als alles op elkaar is afgestemd, vond voor de grote dag uitvoerig overleg plaats. Van de bloemist had ik begrepen dat ze met varenblad wilde gaan werken, dus dat besloot ik als uitgangspunt te gebruiken. Het resultaat is een linoprint van inkt in gemengde groentinten. Iedere kaart met de hand gedrukt en helemaal uniek. Voor de lettertypes heb ik gekozen voor simpel en stijlvol. Alles op gebroken wit geschept papier.

Complete serie drukwerk

Niets is zo chic als een complete serie drukwerk, in dezelfde stijl. Dus naast de save the date, rsvp kaarten en uitnodigingen had ik ook de geloftes meegenomen in het ontwerp. Want wie wil er nou met een gekreukt papiertje staan klungelen tijdens moment suprème? Geloftes zijn ook een mooie herinnering om na de grote dag in te lijsten. Om alles af te maken ook nog naamkaartjes voor het diner, met een gouden zegelstempel bevestigd op hout.

Gouden zegelstempel

Om het geheel extra bijzonder te maken heb ik zelf een zegelstempel gesneden, in de vorm van een varenblad. Zo begint het feest al een beetje zodra de enveloppen met gouden lakzegel op de deurmat vallen.

Flinke dosis talent

Bekijk de prachtige foto’s van Liefdesmomenten en het werk van alle toppers die hebben meegewerkt aan de styled photoshoot op de website Trouwplannen en doe inspiratie op voor jouw hipster bruiloft! Hier alvast de behind the scenes video:

Met dank aan

Locatie – Kasserie OCK
Trouwjurk – Victors Wedding Design
Trouwpak – TailerMadeSuits
Styling – HappYes
Bloemist – ’t Bloemeke
Taart – Delicious Sweetness
Trouwringen – Monique ’tHoen Goudsmid en Ontwerp
Haar & Make-up – Cynthia Veenman Visagie & Haarstyling
Muziek – Lace
Decor & props – ’t Brocantehuisje

Hipster bruiloft

Save the date drukwerk natuur

2017-06-04T14:03:21+02:00juni 2nd, 2017|0 Reacties
Ga naar de bovenkant