Bloemenboter

Dat de Eilandspolder niet alleen mooi maar ook lekker kan zijn bewijst deze bloemenboter vol weidebloemen. Dit rolletje vol lentekleur maakt van iedere paasbrunch een feest. Vers brood mag natuurlijk niet ontbreken. 

Hij houdt van me, hij houdt niet van me…

Pluk maar raak! Voor deze boter kun je bloemblaadjes van pinksterbloemen, viooltjes, paardenbloemen, dovennetels, hondsdrafbloemen, mosterdbloemetjes, madeliefjes en goudsbloemen uit de wei gebruiken. Het zal je verbazen hoe heerlijk kruidig ze zijn. Maak vooral een dubbele hoeveelheid, want boter laat zich prima invriezen. Lentekriebels te pakken? Lees meer over weidebloemen plukken en waar je op moet letten als je gaat koken met eetbare bloemen.

Boter uit de Beemster

De roomboter in dit recept komt rechtstreeks uit de Beemster en kreeg ik cadeau tijdens een Weidepluk Masterclass vorige week. Dat smaakt natuurlijk naar meer, dus binnenkort ga ik op bezoek bij de winkel naast de Beemster kaasfabriek. Hier verkopen ze niet alleen de lekkerste kazen, van jong tot oud, maar ook allerlei producten gemaakt van de room die overblijft ná het kaasmaken. Zoals deze boter. Je proeft de polder!

Lees meer over de rijke natuur in de Nederlandse polders in mijn vorige post Hollandse weidebloemen plukken.

Pinksterbloem

[print_this]

Bloemenboter

Ingrediënten (2 rolletjes bloemenboter)

250 gr roomboter (kamertemperatuur)
1 tl zeezout
handjevol bloemblaadjes

Bereiding

Meng de boter met bovenstaande ingrediënten. Maak er een rol van, wikkel in een stuk plasticfolie en leg deze een half uurtje in de vriezer. Snijd er mooie plakjes van en serveer met vers brood op een stoere plank.

[/print_this]