Vensterbank Amsterdam

Soms zie ik er eentje rondfladderen vanuit mijn raam, van boom naar boom, een vrolijke felgroene halsbandparkiet. Veel mensen geloven mij niet, maar vandaag trof ik dit veertje aan bij mijn voordeur in hartje Amsterdam. Dit moet, zal en kan niet anders dan een veertje zijn van één van deze kwetterende fladderaars. Ha! Bewijs!

Ontsnapt uit Artis

Er gaan verschillende verhalen de ronde over de herkomst van deze exotische verschijningen in het anders meestal grijze Mokum. Ondertussen neemt hun aantal gestaag toe. Zijn ze ontsnapt uit Artis? Heeft een vogeleigenaar ze ooit losgelaten waarna ze een eigen leven zijn gaan leiden? De buurtbewoners en ik kunnen alleen maar gissen. Ik daag je uit… wat is jouw versie van het verhaal? Laat een comment achter!

Staring out my window

Voorlopig blijf ik lekker uit mijn raam turen, want ik heb tenslotte mijn eigen dierentuin hier recht voor de deur…

Groene veer Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Raam Amsterdam